webbureau ditisABC

Bing zet ook in op mobile friendly

Na Google’s Mobile Friendly Label volgt nu ook zoekmachine Bing. Dat kon ook niet anders, want de mobiele zoekopdrachten blijven enorm groeien. De drijfveer voor Bing is de best mogelijke mobiele zoekervaring op Bing leveren en dat kan alleen als websites zich aanpassen aan mobiel.

Voor bedrijven en organisaties wordt het dus steeds belangrijk om te kiezen voor responsive website, wil men online naar voren blijven komen in de zoekresultaten.

Mobile-vriendelijke tag

Om het mobiele zoekers zo makkelijk mogelijk te maken ‘tagt’ Bing mobielvriendelijke sites met ‘mobile friendly’. Je kunt dus in één oogopslag zien of een website geschikt is voor mobiel.

mobile friendly bing

Relevant gaat voor mobiel

Hoewel mobile-friendly van invloed kan zijn op de ranking, kijkt Bing vooral naar de meest relevante zoekresultaten. Dit betekent dat een site die niet responsive is, niet perse wordt afgestraft door Bing. Het gaat uiteindelijk om het zo goed mogelijk aansluiten bij de zoekopdracht om zo de beste zoekervaring te realiseren. De komende maanden werkt Bing aan het uitrollen van deze ranking van mobiel-vriendelijke webpagina’s.

Factoren mobiele vriendelijkheid

Bij het bepalen of een site mobielvriendelijk is let Bing op een aantal zaken:

  1. Navigatie – De menu’s, knoppen en links op de pagina moeten groot genoeg zijn en ver genoeg uit elkaar staan voor touch-screen-toepassing. Staat het te dicht bij elkaar of is het te klein, dan tikt een bezoeker als snel op de verkeerde items en dat is niet gebruiksvriendelijk.
  2. Leesbaarheid – In aansluiting op bovenstaande, vindt Bing het ook belangrijk dat de tekst op de pagina leesbaar is zonder zoomen en scrollen.
  3. Scrolling – De inhoud van de web-pagina past bij goed ontworpen sites binnen het mobiele scherm -zowel portret als landscape-, waarbij verticaal scrollen oké is en horizontaal scrollen niet.
  4. Compatibiliteit – De inhoud moet compatibel zijn met het apparaat. Denk aan flash die niet goed werkt op iOS-apparaten of video’s die niet kunnen worden afgespeeld op mobiele apparaten omdat daar speciale plugins voor nodig zijn.

Wil je zeker weten of jouw website ook geschikt is voor mobiel, neem dan even contact op met een van onze experts.

Lees het oorspronkelijke bericht hier: http://blogs.bing.com/webmaster/2015/05/14/our-approach-to-mobile-friendly-search/