webbureau ditisABC

Workshop Online PR – het persbericht

‘Wanneer is ‘iets’ interessant voor de media en hoe vergroot ik zo onze naamsbekendheid?’ Deze en andere vragen worden beantwoord in de 2-daagse workshop ‘online PR – het persbericht’.

De workshop vindt plaats op donderdag 2 en 9 april 2015 van 9.30 tot 12.00 uur in Hillegom en is bedoeld voor medewerkers en vrijwilligers die weinig tot geen ervaring hebben met het schrijven van persberichten.

Onbekend maakt onbemind. Aandacht in de media heeft voordelen: het vergroot de naamsbekendheid, kan bijdragen aan inschrijvingen voor een evenement, informeert over belangrijke ontwikkelingen of kan zaken ophelderen. Kortom, een persbericht is een belangrijk onderdeel in je (online) PR en draagt bij aan specifieke doelstellingen.

Nieuwswaarde is de basis

De workshop Online PR – het persbericht is geschikt voor iedereen die bij een organisatie is betrokken bij of verantwoordelijk voor het schrijven van persberichten en nieuwsberichten voor bijvoorbeeld de website en nieuwsbrief, maar daar (recent) geen opleiding voor heeft gevolgd. Ook degenen die zelf geen teksten schrijven, maar van wie wel wordt verwacht dat ze onderwerpen aandragen, is de workshop interessant. Na deze workshop ben je namelijk in staat nieuwswaarde in te schatten en dat is de basis van een goed persbericht.

Maximaal 8 personen

Deelnemers leren in twee bijeenkomsten van 2,5 uur het medialandschap kennen, de nieuwswaarde van activiteiten in te schatten en dit te vertalen naar een persbericht met een hoge plaatsingskans. Daarbij is er eveneens aandacht voor SEO en contentmarketing om het bereik zo groot mogelijk te krijgen. Omdat de workshop aan maximaal acht personen wordt gegeven, is deze uitermate geschikt op specifieke vragen van iedere deelnemer in te gaan: welke media zijn voor mijn organisatie interessant, is dit geschikt voor een persbericht? Deelnemers geven feedback op elkaars persbericht en leren zodoende vooral ook veel van elkaar.

De workshop wordt op 2 en 9 april door Maroesja Kuut van Creatxt gegeven op onze locatie, ditisABC, Satellietbaan 41C, Hillegom. De kosten bedragen 225 euro (exclusief) btw en inclusief cursusmateriaal, koffie, thee en versnaperingen.

[trx_button type=”square” style=”global” size=”medium” fullsize=”no” link=”https://ditis.training/workshop-persbericht-schrijven/” popup=”no”]Inschrijven workshop[/trx_button]