Toon je mooiste dahliamozaïek met de hashtag #dahliatocht

Error in ditisabc account. API error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.

#Dahliatocht in Hillegom: ontdek bloemenkunst op de fiets!

In 2022 wordt vanaf woensdag 7 september begonnen met het stekken van de mozaïeken met dahlia’s. De meest creatieve kunstwerken worden dan uit de hoge hoed getoverd! Vervolgens zijn op zaterdag 10 en zondag 11 september al deze bloemenkunstwerken te bewonderen. Ze staan namelijk langs een fietsroute door de hele Bollenstreek. Bekijk de gehele route hieronder om de ruim 80 verschillende dahlia mozaïeken te zien! Zien we jou ook langsfietsen in Hillegom voor Dahlia Mozaïeken Weekend?

ditisABC doet dit jaar mee!

Wij van ditisABC zijn dit jaar van de partij om met een mooi mozaïek te komen. De uitdaging is om een QR code van Dahlia’s te steken… Maar zal dat uiteindelijk ook gaan lukken…? Wij zijn de uitdaging aangegaan!

Het begin

Het begin is altijd spannend! Hoe krijg je een QR code überhaupt werkbaar als het patroon compleet uit dahlia bloemen bestaat? Na flink wat schetsen, hadden we onze eigen QR code getekend. Uiteindelijk hebben we een mooi ontwerp aangeleverd bij de organisator van het Dahlia Mozaïeken Weekend.

De lege piepschuim displays voor het steken van de dahlia's
De piepschuim displays waarop de dahlia’s worden gestoken
Ons ontwerp voor het dahlia mozaïek
Ons ontwerp voor het dahlia mozaïek
De dahlia's in verschillende kleuren
De dahlia’s in verschillende kleuren

Aan de slag met de dahlia’s

En toen was het tijd om te gaat steken! We besloten om eerst de QR code te gaan maken. We wilden namelijk snel weten of hij wel ging werken. Nadat we de QR code af hadden, hebben we hem getest… en na een paar spannende pogingen is het ons toch gelukt!

Testen of de dahlia QR code werkt
Dahlias steken voor het Dahlia Mozaïeken Weekend
We begonnen met het maken van de QR code
Geel, oranje, rood, roze en paars: alle kleuren dahlia’s zijn gebruikt

Oog voor detail

Nadat de QR code bleek te werken, staken we allemaal de handen uit de mouwen! We pakten alle kleuren dahlia’s die we hadden, en binnen een uur hadden we het hele bord vol gestoken met de bloemen. We wilden er ook een mooie gradiënt in hebben, in rechte lijnen van donker naar lichtere kleuren.

En na in totaal bijna 2,5 uur keihard werken…

Het eindresultaat

…hebben we een heel mooi project afgeleverd! We zijn er erg trots op en vinden dat deze creatie helemaal bij ditisABC past.

Ben jij in de buurt in Hillegom? Kom dan zelf onze dahlia mozaïek scannen op de Satellietbaan 41C! Neem ook een kijkje op onze Instagram voor meer leuke foto’s over het Dahlia Festival en meer!

Het eindresultaat!

Veelgestelde vragen over het Dahlia festival

Wanneer is het Dahlia festival in Hillegom?

Het Dahlia festival is van zaterdag 13 augustus tot en met zondag 16 oktober 2022. In Hillegom zelf zijn in deze periode allerlei activiteiten gepland. Eén daarvan is het Dahlia Mozaïeken Weekend. Bij dit evenement maken een heleboel ondernemers uit de Bollenstreek, en dus ook Hillegom, mooie dahlia mozaïek kunstwerken. Deze zijn te bewonderen langs een mooie fietsroute door de hele Bollenstreek.

Welke dorpen doen er mee met het Dahlia Festival?

De hele Bollenstreek is van de partij! Dat betekent onder andere Hillegom, Lisse, Sassenheim, Noordwijkerhout, De Zilk en Voorhout.

Wat kun je nog meer doen op het Dahlia Event 2022?

Er zijn tijdens het gehele Dahlia event meerdere leuke wandel- en fietsroutes bedacht om de mooiste zomerbloemen, waaronder de dahlia, te bewonderen. Er zijn ook leuke zomermarkten en feestweken die een bezoekje zeker waard zijn. Bekijk voor het volledige aanbod aan activiteiten deze website.

Let's talk

We turn coffee into code

Locatie

We turn coffee into code

Kantoor
Satellietbaan 41C
2181MG Hillegom
hallo@ditisabc.nl

maandag t/m vrijdag van 09:00 - 17:00
zaterdag en zondag offline gesloten,
online altijd open.