#Dahliatocht

ditisABC doet ieder jaar weer mee met het maken van de creatiefste dahlia mozaïeken tijdens de jaarlijkse Dahliatocht door de Bollenstreek.

Toon je mooiste dahliamozaïek met de hashtag #dahliatocht

#Dahliatocht in Hillegom: de bloemenkunst op de fiets!

In 2023 werd vanaf donderdag 7 september begonnen met het stekken van de mozaïeken met dahlia’s. De meest creatieve kunstwerken werden uit de hoge hoed getoverd! Vervolgens waren er t/m zondag 10 september al deze bloemenkunstwerken te bewonderen. Ze stonden namelijk langs een fietsroute door de hele Bollenstreek. Bekijk de gehele route hieronder om de ruim 80 verschillende dahlia mozaïeken te zien! Hebben we jou ook langs zien fietsen in Hillegom voor het Dahlia Mozaïeken Weekend?

Een 404-foutmelding? Wat is dat ook alweer?

In 2023 deed ditisABC gewoon weer mee!

Heb jij ons kunstwerk al gezien? Is de 404 bovenaan opgevallen? In de wijde wereld van het internet betekent een 404 foutmelding dat de webpagina die je probeert te openen niet bestaat. Vervelend! We hebben allemaal wel eens een 404 foutmelding in ons scherm gehad. Je bent gewoon op zoek naar iets, en opeens… de pagina die je wilde bezoeken bestaat niet! Wat is er gebeurt? En hoe kom ik waar ik wil zijn?

Gelukkig zijn er wel manieren om dit probleem op te lossen, bijvoorbeeld door de pagina te laten verwijzen naar een alternatieve pagina. Er zijn dus altijd manieren om op het internet toch te vinden wat je zoekt! Naar wie of wat zou de detective op onze dahlia mozaïek op zoek zijn?

We hebben iedereen in 2023 uitgedaagd om samen met het hoofd door de gaten te gaan en mooie foto’s te maken! Ze hebben het vervolgens op onze social media kanalen gedeeld!

dahlia mozaïek 2023 van ditisABC

Wat zouden we dit jaar verzinnen?

Om het afgelopen jaar te overtreffen, wilden we een echte knaller van een dahlia mozaïek maken! Hoe gingen we dat in 2023 aanpakken?

start van het dahlia mozaïeken steken
Dit maal besloten we de canvas te draaien
snijden in dahlia mozaïek bij ditisABC
Wat doet Dionne nou? Een gat maken in ons dahlia mozaïek! Zo kunnen mensen hun hoofd er doorheen steken natuurlijk!
finishing touch van de dahlia mozaïek van ditisABC
De finishing touch van onze dahlia mozaïek

Wat betekent die 404?

We wilden iets maken wat echt bij ons past, en wat iedereen wel eens heeft meegemaakt: een 404-foutmelding op je scherm!

De detective die je ziet is op zoek naar iets, maar wat? Net zoals je ergens naar op zoek bent, en je krijgt een 404! Lekker dan!

We hopen dat jullie plezier hebben gehad bij het maken van de leukste foto’s!

Back to 2022

Lees wat ditisABC in 2022 deed!

In 2022 hadden we een geweldig innovatief idee: een QR code van Dahlia’s steken! Maar hoe kregen we een QR code überhaupt werkbaar als het patroon compleet uit dahlia bloemen bestaat? Na flink wat schetsen, hadden we onze eigen QR code getekend. Uiteindelijk hadden we een mooi ontwerp aangeleverd bij de organisator van het Dahlia Mozaïeken Weekend.

De piepschuim displays waarop de dahlia’s worden gestoken
De dahlia’s in verschillende kleuren
En steken maar!

Aan de slag met de dahlia’s

En toen was het tijd om te gaat steken! We besloten om eerst de QR code te gaan maken. We wilden namelijk snel weten of hij wel ging werken. Nadat we de QR code af hadden, hebben we hem getest… en na een paar spannende pogingen is het ons toch gelukt!

Testen of de dahlia QR code werkt

Oog voor detail

Nadat de QR code bleek te werken, staken we allemaal de handen uit de mouwen! We pakten alle kleuren dahlia’s die we hadden, en binnen een uur hadden we het hele bord vol gestoken met de bloemen. We wilden er ook een mooie gradiënt in hebben, in rechte lijnen van donker naar lichtere kleuren.

En na in totaal bijna 2,5 uur keihard werken…

Het eindresultaat

…hebben we een heel mooi project afgeleverd! We zijn er erg trots op en vinden dat deze creatie helemaal bij ditisABC past.

Ben jij in de buurt in Hillegom? Kom dan zelf onze dahlia mozaïek scannen op de Satellietbaan 41C! Neem ook een kijkje op onze Instagram voor meer leuke foto’s over het Dahlia Festival en meer!

eindresultaat dahlia mozaiek 2022 ditisABC
Het eindresultaat!

Veelgestelde vragen over het Dahlia festival

Wanneer is het volgende Dahlia festival in Hillegom?

Het Dahlia festival is van zaterdag 10 augustus tot en met zondag 13 oktober 2024. In Hillegom zelf zijn in deze periode allerlei activiteiten gepland. Eén daarvan is het Dahlia Mozaïeken Weekend. Bij dit evenement maken een heleboel ondernemers uit de Bollenstreek, en dus ook Hillegom, mooie dahlia mozaïek kunstwerken. Deze zijn te bewonderen langs een mooie fietsroute door de hele Bollenstreek.

Welke dorpen doen er mee met het Dahlia Festival?

De hele Bollenstreek is van de partij! Dat betekent onder andere Hillegom, Lisse, Sassenheim, Noordwijkerhout, De Zilk en Voorhout.

Wat kun je nog meer doen op het Dahlia Event 2024?

Er zijn tijdens het gehele Dahlia event meerdere leuke wandel- en fietsroutes bedacht om de mooiste zomerbloemen, waaronder de dahlia, te bewonderen. Er zijn ook leuke zomermarkten en feestweken die een bezoekje zeker waard zijn. Bekijk voor het volledige aanbod aan activiteiten deze website.