Manage je boekingen met een tool voor online reserveren

Bel jij nog iedere klant persoonlijk op voor een afspraak en noteer je alle reserveringen dan nog handmatig met pen en papier? Dat kan veel simpeler, efficiënter en professioneler. Met een professionele tool voor online reserveren manage jij voortaan eenvoudig je boekingen.  

Je online reserveringen managen. Dat is wat je wil als je als ondernemer met gasten, bezoekers of klanten in je horeca, kroeg, winkel, salon of andere gelegenheid te maken krijgt. Niet alleen om je gasten nu vanwege het Coronavirus een gerust gevoel te geven en te voorkomen dat je plek straks niet overspoeld wordt, omdat iedereen weer naar buiten wil, maar ook omdat het simpelweg zorgt voor een stuk efficiency. En dat levert tijd, geld en hoogstwaarschijnlijk ook terugkerende bezoekers op! Niet alleen oogt de optie van een online reserveringsmogelijkheid op je eigen website immers professioneel, het neemt jou een heleboel werk uit handen. 

Meer efficiency? Automatisch online reserveren 

Maar hoe manage je die reserveringen in de praktijk nu het beste? Uiteraard kun je dit met een ouderwetse pen en papier doen, maar met een online reserveringstool geïntegreerd in je eigen website kan het veel efficiënter. Het is ideaal voor bedrijven die veelvuldig afspraken maken met hun klanten en dit voortaan online door hun klanten zelf willen laten doen. Zo kunnen wij diverse automatische en online reserveringstools installeren op de websites van onze klanten of dit zelfs helemaal op maat maken. Kijk voor meer inspiratie maar eens op de website van onze klanten: bierbrouwerij Klein Duimpje & interieurwinkel De Ruijtermeubel.  

De vele voordelen van online reserveren 

  • Klanten reserveren via jouw eigen website met een eigen uitstraling.
  • Alle tools hebben weinig ingewikkelde stappen en zijn daardoor erg gebruiksvriendelijk voor klanten.
  • Klanten kunnen gelijk zien wanneer je plek hebt en direct een afspraak inplannen.
  • Als ondernemer krijg je een overzicht en kalender met alle gemaakte afspraken.
  • Je hoeft zelf niet meer met elke klant te bellen voor een afspraak, want alles kan online en automatisch.

Mogelijkheden van een online boekingstool

Wij hebben veel ervaring en kennis met online reserveringstools. De plug-ins plaatsen wij vervolgens op de eigen website en richten we op maat en in de gewenste huisstijl in. Hierdoor kunnen klanten direct online en in een vertrouwde omgeving reserveren. Er zijn verschillende opties. Je kan ervoor kiezen om filters te gebruiken, zodat klanten de juiste reservering gemakkelijk kunnen maken of je kan juist een soort tijdschema laten zien waar je klant uit kan kiezen.

De plug-in voor het boeken via je WordPress site biedt enorm veel keuzemogelijkheden. Je hoeft deze natuurlijk niet allemaal te gebruiken, maar het kan wél. Zo kun je de uitstraling grotendeels zelf bepalen alsook aan de voorkant kiezen voor drie verschillende layouts en hiermee bepalen welke boekingsopties jouw klanten hebben. 

Online boeken biedt u ook de optie om:

Betalingen te ontvangen en deze vervolgens in te zien.

Iedere medewerker afzonderlijk zijn eigen agenda te laten beheren.

Meerdere locaties en vestigingen aan te bieden als afspraakmogelijkheid.

Het boekingssysteem te koppelen met Zoom voor automatische agenda registratie en het versturen van de uitnodiging met juiste inloginformatie.

Extra vragen te stellen aan klanten als ze een afspraak maken.

Door middel van ’time slots’ aan te geven wanneer je open bent.

Een minimale en maximale capaciteit aan iedere afspraak mee te geven. Handig bij het volgen van de laatste RIVM-richtlijnen.

De tool te laten synchroniseren met je Google Calendar.

Te bepalen welke notificatie je klanten krijgen bij een reservering.

Services in te vullen en hier de behandelingen, diensten of afspraken die jouw bedrijf aanbiedt, in te vullen en verder te specificeren.

Kun jij een online boekingstool gebruiken? 

Het gebruiken van een goede online boekingstool kan jou als ondernemer veel tijd, rompslomp en ergernis schelen, terwijl je klanten dit wel zouden waarderen. Wil je weten wat wij met een bestaande plug-in of maatwerk voor jou kunnen betekenen, zodat jouw klanten online kunnen reserveren? Wij brengen het graag voor je in kaart! Wil je een keer vrijblijvend brainstormen met ons over een ander onderwerp? Dan ben je van harte welkom. Maak nu een afspraak met ons!

Eindbaas