Hoe werkt WhatsApp Business?

Hoe werkt WhatsApp Business

Wat is WhatsApp Business precies en hoe werkt het? En niet onbelangrijk, hoe kan je het instellen? In dit bericht staat alles op een rijtje om zo gelijk met WhatsApp Business te kunnen starten!

Wat is WhatsApp Business?

WhatsApp Business is een gratis app dat te downloaden is op Android en Iphone. Deze app is gericht voor gebruikers die een zakelijk account willen aanmaken. Hierdoor kunnen gebruikers snel, persoonlijk en direct contact hebben met de klant. De app maakt het mogelijk om eenvoudig met klanten te communiceren. Met behulp van verschillende tools is het mogelijk dat er automatische berichten worden verstuurt en dat je berichten kunt sorteren en snel kunt antwoorden. Het gebruik van WhatsApp Messenger is hetzelfde als WhatsApp Business. Je kan gewoon berichten, video’s en foto’s versturen.

WhatsApp Business uitgelegd

Hoe werkt WhatsApp Business?

Deze app werkt erg eenvoudig. Je kan je WhatsApp Business nummer achterlaten op een contactpagina of door middel van een plugin laten zien, dat je via WhatsApp contact kan opnemen. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid dat de klant gelijk met jou kan chatten via WhatsApp.

Vaste telefoon of mobiel nummer? 

Ik snap als geen ander, dat je liever niet je mobiele nummer liever wilt geven aan de klant. WhatsApp Business geeft ook de mogelijkheid om met een vast nummer deze app te kunnen gebruiken. Mocht je toch je 06-nummer willen achterlaten, dan is dat ook zeker mogelijk.

WhatsApp Business installeren

Hoe werkt WhatsApp BVervolgens is het tijd om de app te installeren. Als eerst begin je met de WhatsApp Business app te downloaden op Google Play (Android) of in de App Store (IOS). Uiteraard zou je eerst akkoord moeten gaan met alle servicevoorwaarden voordat je kan beginnen. Hierna ga je je telefoonnummer verifiëren. Dit kan zowel met een vaste telefoon of een telefoon die nog geen persoonlijke WhatsApp heeft.

Bedrijfsinformatie instellen

Nadat de stap hiervoor is gelukt, mag je je eigen bedrijfsinformatie invoeren. Dus je bedrijfsnaam en logo.

Welkom bij WhatsApp business!

Hoe WhatsApp Business nu werkt, is als volgt. Als alle stappen hiervoor zijn gelukt zie je het startscherm. Het is precies hetzelfde als de gewone WhatsApp, zoals we het kennen. Nu kan je beginnen met chatten, je zou klanten kunnen bellen en uiteraard je status kunnen updaten. 

 • Chats: Dit is het overzicht van alle chatberichten die er zijn;
 • Status: Het is ook mogelijk om video’s, Gifs, tekst en foto’s te plaatsen voor 24 uur;
 • Oproepen: Naast het chatten is het ook mogelijk om te bellen of video te bellen met klanten.

Vul je aanvullende informatie aan met bedrijfsinformatie

whatsapp business bedrijfsinformatie webdesign bureau ditisABC

Bij WhatsApp Business is het ook mogelijk om extra informatie over je bedrijf te geven. Om dit te doen, klik je rechtsboven op instellingen. De volgende mogelijkheden heb je om in te vullen:

 • Bezoekersadres;
 • Google Maps kaartje;
 • Welke branche je zit;
 • Email;
 • Website;
 • Openingstijden.

Automatische berichten

Hoe werkt WhatsApp Business als je automatische berichten wilt instellen én laten versturen?

 • Begroeting: Je kan een persoonlijk begroeting versturen naar klanten, die voor het eerst een berichtje naar je sturen. Ook kan het na 14 dagen van inactiviteit.
 • Snelle antwoorden: Het zal vast voorkomen dat dezelfde vraag veel voorkomt. Je kan antwoorden instellen. Als deze zijn ingesteld hoef je alleen maar ‘/ ’ in te toetsen en een daarna een snel antwoord te kiezen.

Nieuwe functies

Inmiddels zitten we al in het jaar 2022 en zien we dat WhatsApp Business inmiddels nieuwere functies heeft toegevoegd óf binnenkort gaat toevoegen. We sommen deze voor je op:

 • Het wordt straks mogelijk om WhatsApp Business op maximaal 10 gekoppelde apparaten te gebruiken. Waar deze functie eerder nog beperkt was tot maximaal 4 apparaten, is dit voor bedrijven met meerdere medewerkers erg handig.
 • Er worden nieuwe WhatsApp chatlinks, zogeheten “click-to-chats” aangeboden zodat bedrijven meer potentiële klanten aan kunnen trekken. Je klikt op een link waardoor vervolgens een chatvenster geopend wordt waarin direct gechat kan worden!
 • Voor de desktop-app wordt het mogelijk om een omslagfoto toe te voegen aan het bedrijfsprofiel van de gebruiker.

WhatsApp business kosten

Ik houd het lekker kort. Het is geheel gratis!

Nadelen WhatsApp Business

Alhoewel WhatsApp Business volgens ons zeker wel een toegevoegde waarde is, hebben we ook een paar “mindere punten” vastgesteld. Dit zijn de volgende:

 • Het blijkt dat je al je contacten al in je telefoon moet hebben, om ze toe te kunnen voegen aan WhatsApp. Maar soms heb je geen behoefte om bepaalde contacten ook daadwerkelijk in je telefoon te zetten. Het is overigens wel mogelijk om dit te doen met een tool! Neem contact op met ons en wij vertellen het geheim!
 • De app schept flinke verwachtingen bij de klant! Laat reageren kan eigenlijk niet meer met WhatsApp Business, dus je zult er bovenop moeten zitten.

Zou je ook WhatsApp Business op je website willen hebben? 

Hopelijk weet je nu hoe WhatsApp Business werkt! Ben je opzoek naar plug in voor op je website die een melding laat zien zoals hiernaast? Maken we voor je. En we kunnen je een manier laten zien dat je, zonder dat je eerst contacten in je telefoon moet zetten, direct nummers aan WhatsApp Business kunt toevoegen. Lekker handig! Heb je andere vragen? Wij staan voor je klaar.

Mocht je meer informatie willen kun je altijd bij ons een afspraak maken! Zie onderstaande tool.

Of bel naar 023-3020409 voor de mogelijkheden.