Hoe werkt WhatsApp Business?

Hoe werkt WhatsApp Business

Hoe werkt WhatsApp Business en wat is WhatsApp Business precies. En niet onbelangrijk, hoe kan je het instellen? In dit bericht staat alles op een rijtje om zo gelijk met WhatsApp Business te kunnen starten!

Wat is WhatsApp Business?

WhatsApp Business is een gratis app dat te downloaden is op Android en Iphone. Deze app is gericht voor gebruikers die een zakelijk account willen aanmaken. Hierdoor kunnen gebruikers snel, persoonlijk en direct contact hebben met de klant. Deze app maakt het mogelijk om eenvoudig met klanten te communiceren. Met behulp van verschillende tools is het mogelijk dat er automatische berichten worden verstuurt, dat je berichten kan sorteren en snel kunt antwoorden. Het gebruik van WhatsApp Messenger is hetzelfde als WhatsApp Business, je kan gewoon berichten sturen, video’s en foto’s versturen.

WhatsApp Business uitgelegd

Hoe werkt WhatsApp Business?

Hoe gaat WhatsApp Business te werk? Je kan je WhatsApp Business nummer achterlaten op een contactpagina of door middel van een plugin laten zien, dat je via WhatsApp contact kan opnemen. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid dat de klant gelijk met jou kan chatten via WhatsApp.

Vaste telefoon of mobiel nummer? 

Ik snap als geen ander, dat je liever niet je mobiele nummer liever wilt geven aan de klant. WhatsApp Business geeft ook de mogelijkheid om met een vast nummer deze app te kunnen gebruiken. Mocht je toch je 06 nummer willen achterlaten is dat ook mogelijk.

WhatsApp Business installeren

Hoe werkt WhatsApp Business?Als eerst begin je met WhatsApp Business app te downloaden op Google Play (Android) of in de App Store (IOS). Uiteraard zou je eerst akkoord moeten gaan met alle servicevoorwaarden voordat je kan beginnen. Hierna ga je je telefoonnummer verifiëren. Dit kan zowel met een vaste telefoon of een telefoon die nog geen persoonlijke WhatsApp heeft.

Bedrijfsinformatie instellen

Nadat de stap hiervoor is gelukt, mag je je eigen bedrijfsinformatie invoeren. Dus je bedrijfsnaam en logo.

Welkom bij WhatsApp business!

Hoe WhatsApp Business nu werkt, is als volgt. Als alle stappen hiervoor zijn gelukt zie je het startscherm. Het is precies hetzelfde als de gewone WhatsApp, zoals we het kennen. Nu kan je beginnen met chatten, je zou klanten kunnen bellen en uiteraard je status kunnen updaten. 

 • Chats: Dit is het overzicht van alle chatberichten die er zijn;
 • Status: Het is ook mogelijk om video’s, Gifs, tekst en foto’s te plaatsen voor 24 uur;
 • Oproepen: Naast het chatten is het ook mogelijk om te bellen of video te bellen met klanten.

Vul je aanvullende informatie aan met bedrijfsinformatie

whatsapp business bedrijfsinformatie webdesign bureau ditisABC

Bij WhatsApp Business is het ook mogelijk om extra informatie over je bedrijf te geven. Klik rechtsboven op instellingen. De volgende mogelijkheden heb je om in te vullen.

 • Bezoekersadres;
 • Google Maps kaartje;
 • Welke branche je zit;
 • Email;
 • Website;
 • Openingstijden.

Automatische berichten

Hoe werkt WhatsApp Business als je automatische berichten instelt? Het is ook een mogelijkheid om automatische berichten te sturen. 

 • Begroeting: Je kan een persoonlijk begroeting versturen naar klanten, die voor het eerst een berichtje naar je sturen. Ook kan het na 14 dagen van inactiviteit.
 • Snelle antwoorden: Het zal vast voorkomen dat dezelfde vraag veel voorkomt. Je kan antwoorden instellen. Als deze zijn ingesteld hoef je alleen maar ‘/ ’ in te toetsen en een daarna een snel antwoord te kiezen.

WhatsApp business kosten

Ik houd het lekker kort. Het is geheel gratis!

Zou je ook WhatsApp Business op je website willen hebben? 

Hopelijk weet je nu hoe WhatsApp Business werkt! Ben je opzoek naar plug in voor op je website die een melding laat zien zoals hiernaast? Maken we voor je. Heb je andere vragen? Wij staan voor je klaar.

Mocht je meer informatie willen kun je altijd bij ons een afspraak maken! Zie onderstaande tool.

Of bel naar 023-30204098 voor de mogelijkheden.