Hoe werkt WhatsApp Business?

Hoe werkt WhatsApp Business

Hoe werkt WhatsApp Business en wat is WhatsApp Business precies? Misschien nog een belangrijkere vraag; hoe kan je het instellen? In deze blog wordt jou alles uitgelegd, zodat jij direct kan starten met het gebruiken van Whatsapp Business!

Wat is WhatsApp Business?

WhatsApp Business is een gratis app die te downloaden is op Android en iPhone. Deze app is gericht voor gebruikers die een zakelijk account willen aanmaken. Hierdoor kunnen bedrijven snel, persoonlijk en direct contact hebben met een klant. Deze app maakt het mogelijk om eenvoudig met klanten te communiceren. Met behulp van verschillende tools is het mogelijk dat er automatische berichten worden verstuurt, dat je berichten kan sorteren én snel kunt antwoorden. Het gebruik van WhatsApp Business werkt hetzelfde als de tradionele versie. Je kan gewoon berichten sturen, video’s en foto’s versturen.

WhatsApp Business uitgelegd

Hoe werkt WhatsApp Business?

Hoe gaat WhatsApp Business te werk? Je kan je WhatsApp Business nummer achterlaten op een contactpagina of door middel van een plugin laten zien, dat je via WhatsApp contact kan opnemen. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid dat de klant gelijk met jou kan chatten via WhatsApp.

Vaste telefoon of mobiel nummer? 

Ik snap als geen ander, dat je je mobiele nummer liever niet aan een klant geeft. WhatsApp Business geeft de mogelijkheid om de app met een vast telefoonnummer te kunnen gebruiken. Mocht je toch je 06-nummer willen achterlaten is dat nog steeds mogelijk.

WhatsApp Business installeren

Hoe werkt WhatsApp Business? Als eerst installeer je deWhatsApp Business app in de Google Play Store (Android) of in de App Store (IOS). Uiteraard zou je eerst akkoord moeten gaan met alle servicevoorwaarden voordat je kan beginnen. Hierna kan je je telefoonnummer verifiëren. Dit kan zowel met een vaste telefoon als met een telefoon die nog geen persoonlijke WhatsApp heeft.

Bedrijfsinformatie instellen

Nadat de stap hiervoor is gelukt, mag je je eigen bedrijfsinformatie invoeren. Voer hier je bedrijfsnaam in en veranderd je profielfoto naar het logo van je bedrijf.

Welkom bij WhatsApp business!

Hoe WhatsApp Business nu werkt, is als volgt. Als alle stappen hiervoor zijn gelukt zie je het startscherm. Het ziet er precies hetzelfde uit als de traditionele WhatsApp, waar iedereen wel bekend mee zijn. Nu kan je beginnen met chatten, het bellen van klanten en ook kan je je status updaten.

 • Chats: Dit is het overzicht van alle chatberichten die er zijn;
 • Status: Het is ook mogelijk om video’s, Gifs, tekst en foto’s te plaatsen voor 24 uur;
 • Oproepen: Naast het chatten is het ook mogelijk om te bellen of video te bellen met klanten.

Vul je aanvullende informatie aan met bedrijfsinformatie

whatsapp business bedrijfsinformatie webdesign bureau ditisABC

Bij WhatsApp Business is het ook mogelijk om extra informatie over je bedrijf te geven. Klik rechtsboven op instellingen. De volgende mogelijkheden heb je om in te vullen.

 • Bezoekersadres;
 • Google Maps kaartje;
 • Welke branche je zit;
 • Email;
 • Website;
 • Openingstijden.

Automatische berichten

Hoe werkt WhatsApp Business als je automatische berichten instelt? Het is ook een mogelijkheid om automatische berichten te sturen. 

 • Begroeting: Je kan een persoonlijk begroeting versturen naar klanten, die voor het eerst een berichtje naar je sturen. Ook kan het na 14 dagen van inactiviteit.
 • Snelle antwoorden: Het zal vast voorkomen dat dezelfde vraag veel voorkomt. Je kan antwoorden instellen. Als deze zijn ingesteld hoef je alleen maar ‘/ ’ in te toetsen en een daarna een snel antwoord te kiezen.

WhatsApp business kosten

Ik houd het lekker kort. Het is geheel gratis!

Zou je ook WhatsApp Business op je website willen hebben? 

Hopelijk weet je nu hoe WhatsApp Business werkt! Ben je opzoek naar een plug in voor op je website die een melding laat zien zoals hiernaast? Dan maken wij deze voor je. Heb je andere vragen? Je kan altijd bij ons terecht.

Mocht je meer informatie willen kun je altijd bij ons een afspraak maken!

Webdesigner