Wat is de beste tijd om te posten op sociale media?

Wat is de beste tijd om te posten op platformen zoals Facebook en Instagram?

Stel je hebt een mooie post gemaakt en je wil hem posten, maar dan twijfel je. Is nu het beste moment om de post online te zetten? Het hangt grotendeels af van je publiek en het doel wat je wilt bereiken. Voor business to business (B2B) kan je een stijging van 14% verwachten op doordeweekse dagen, waar je bij business to consumer (B2C) juist weer een stijging van 17% kunt zien in het weekend.

Als je doel is om je eigen volgers te bereiken, kan je het best kijken naar de ingebouwde statistics van apps zelf. In instagram kan je de account statistieken zien. Je kan zien rond welke tijd je volgers je berichten liken. Stel 50% van je volgers liked je posts tussen 18:00-20:00. Dan weet je op welk moment van de dag je volgers het meest actief zijn.

Als je juist nieuwe mensen wil bereiken, moet je kijken naar de non-followers die interactie hebben met jouw post. Je kan dit filteren. Je weet zo precies op welk moment van de dag je volgers het meest actief zijn.

Zo kan je heel veel filteren. Stel je wil je focussen op mannelijke volgers? Dat kan je ook makkelijk zien. Je kan zelfs leeftijdsgroepen van gebruikers zien.

Geldt dit voor elk platform?

Verschillende soorten social media hebben andere strategie├źn. Oudere leeftijdsgroepen zullen bijvoorbeeld in de avond veel op Facebook zitten, terwijl een jongere leeftijdsgroep midden op de dag op Instagram scrollen. Je kan dus niet verwachten dat tijden waarop je op het ene platform succesvol posts, ook op andere platformen zal werken.

Het verschilt natuurlijk per persoon/bedrijf, maar deze infographic van Soci bevat veel nuttige informatie over het plaatsen van berichten op sociale media en wat de beste tijd om te posten is.

Hopelijk is het nu wat duidelijker wat de beste tijd om te posten is. Heb je toch nog vragen over social media? Wij staan voor je klaar. Neem contact met ons op om een afspraak te maken, zodat wij kunnen bespreken wat wij voor jou kunnen betekenen!

webbureau ditisABC