SSL certificaat is een must

In de snelle digitale wereld is vertrouwen een kostbaar bezit. Bij ditisABC begrijpen we dat het essentieel is om een veilige online omgeving te bieden voor jouw klanten en bezoekers. Een van de pijlers van deze veiligheid is SSL (Secure Sockets Layer). Laten we duiken in de wereld van SSL en ontdekken hoe het niet alleen jouw website beveiligt, maar ook een positieve impact heeft op jouw marketinginspanningen.

Google wil het internet altijd al veilig maken. Om dat te stimuleren veranderen ze vaak dingen. Websites werden laatste jaren al steeds meer gestimuleerd beveiligde verbindingen te gebruiken, dus met een SSL certificaat op de server. Dit zorgt ervoor dat de gegevens worden versleuteld, zodat deze minder makkelijk te onderscheppen zijn. Voor de internetgebruiker is dit nu nog zichtbaar door het groene ‘slotje’ voor de url van de website, met de tekst ‘veilig’ erbij.

Wat is SSL precies?

SSL is simpel gezegd een beveiligingsprotocol dat ervoor zorgt dat gegevens die tussen een webbrowser en een webserver worden uitgewisseld, versleuteld zijn. Het creëert een veilige tunnel waarin gevoelige informatie veilig kan reizen, beschermd tegen potentiële aanvallen.

Klanten die bang zijn dat hun gegevens gelekt zullen worden, gaan niet op de website blijven. Je verliest op het moment dat Google hen waarschuwt al gelijk klanten. Daarnaast zullen de klanten die nog wel eventjes op je site zullen blijven

Verhoogde betrouwbaarheid

Met het implementeren van SSL zet je een soort schild om jouw website heen. De SSL beschermt tegen het lekken van gegevens en informatie. Het hebben van een SSL vergroot betrouwbaarheid van jouw website in de ogen van bezoekers. Zij weten dan dat ze op een veilige plek zijn waar zij beschermd zijn. Hun gegevens kunnen niet zomaar gestolen worden.

Google’s Waardering voor SSL:

Google hecht steeds meer waarde aan de veiligheid van websites. Ze worden er steeds strenger op. Ze zijn een tijdje geleden begonnen met het waarschuwen voor sites zonder SSL certificaat. Op hetzelfde moment worden websites die wél een SSL certificaat hebben beloond. Deze websites krijgen namelijk een hogere ranking in de zoekresultaten. Dit betekent dat jouw marketinginspanningen beter worden beloond, wanneer jouw website als veilig kan worden beschouwd. Waarbij onveilige websites een tik op de vingers krijgen, worden veilige websites dus juist beloond.

SSL is meer dan alleen een beveiligingsprotocol; het is een bouwsteen voor het digitale vertrouwen dat essentieel is voor succesvolle marketing. Bij ditisABC moedigen we al onze klanten aan om het te omarmen, niet alleen als een beveiligingsmaatregel, maar om het vertrouwen van klanten te winnen. Maak van jouw website een veilige haven waar klanten zich comfortabel voelen en bereid zijn met jou in zee te gaan.

Eindbaas