Website tips voor jou!

website tips

Door het Coronavirus stond heel Nederland bijna stil. Vele winkels moesten hun deuren sluiten en steeds meer werknemers werkten vanuit huis. In de tijden van de lockdown zijn er miljoenen nieuwe webshops geopend. Het is nu al een paar jaar geweest sinds de lockdown, maar het aantal webshops blijft groeien. Om deze reden zullen wij vandaag tips geven over het starten van een succesvolle webshop.

Zorg voor een gebruiksvriendelijke / snelle website voor alle apparaten

Het is belangrijk dat er niet alleen wordt gedacht aan een goede desktop site, maar ook aan een mobielvriendelijkheid website. Visual.ly zegt dat 85% van de volwassen denken dat de mobiele website beter of even goed moet zijn als de desktop website. Ook raakt 66% van de tablet of smartphone gebruikers gefrustreerd als de laadtijd van de website te lang duurt. Deze groep raakt ook gefrustreerd, als het design niet mobielvriendelijk / tablet vriendelijk is. Dit zorgt er weer voor dat mensen de website verlaten, omdat hun geduld opraakt.

Denk dus aan de bezoekers die een mobiel apparaat gebruiken. Zorg ook dat de website snel is op alle apparaten. Een handige tool om te meten hoe snel je website is, is PageSpeed Insights van Google. 

404 pagina website tips

Een 404 pagina wordt getoond wanneer een opgevraagde URL niet (meer) bestaat. De website bezoekers kunnen op deze pagina terechtkomen door bijvoorbeeld een tikfout of een foutieve link. Zorg er dus voor dat er een 404 pagina is. Als bezoekers alleen een error melding zien, zijn de bezoekers geneigd om de website te sluiten. De website lijkt dan in zijn geheel niet te werken en de klant zal de website verlaten. Hema heeft hier een uitstekend voorbeeld van. Hier is een soort call to action te zien, waarbij je terug kan naar de pagina waar je net op zat, of helemaal terug kan naar de homepage. De klant blijft dan op de website en zal niet gelijk wegklikken. 

website tips 404 pagina

Content en websites verandert dagelijks. Het zou goed kunnen dat je al heel lang aan het bloggen bent of artikels schrijft en dat je naar andere pagina’s (blogs, artikels, nieuwsberichten) hebt gelinkt. Sommige websites / artikelen vallen helaas weg. Hoe kom je erachter of die pagina’s nog bestaan? Voor dit probleem kan je gebruik maken van een online tool: de Online Broken Link checker. Hier kan je gemakkelijk zien welke links nergens naartoe leiden. Bestaan alle pagina’s nog waar je naartoe hebt gelinkt, heel goed! Dit zorgt voor een betere bezoekerservaring en dat betekent natuurlijk pluspunten voor Google en jouw website.

Content planning maken

Een goede website tip is: maak een content planning! Content marketing heeft een goede invloed op je SEO. Dit verhoogt je zichtbaarheid in Google. Als een bezoeker een langere tijd op een pagina blijft of meerdere pagina’s bezoekt, heeft dit een positieve invloed op je SEO. Zorg ervoor dat je content duidelijk is volgens het E-A-T principe.

Expertise

Laat zien dat je expert bent, in wat je schrijft. Je content moet goed aansluiten bij de zoekintentie / informatiebehoefte van de bezoekers op je website.

Authoritativeness

Google heeft maar één manier om te bepalen of website autoriteit heeft. Dit kan Google zien door je link profiel. Dus zorg voor goede kwalitatieve links naar je website / pagina.

Trustworthiness

Zaken die zullen zorgen voor een betrouwbare website zijn bijvoorbeeld: uitgebreide contact gegevens, een beveiligde website en ook een uitgebreide privacy policy.

Dus ga een content planning maken voor jouw bedrijf. Denk aan interessante inhaak momenten voor jouw bedrijf. Vergeet ook zeker niet om actueel te blijven. De grootste website tips die wij jou kunnen meegeven is, ga vooral content bedenken en ga het ook doen! Start met bloggen en ga posten op social media! Dus maak je eigen content planning ga ervoor. 

Afbeeldingen optimalisatie

Vaak vergeten mensen afbeeldingen te optimaliseren op een website. Denk bijvoorbeeld aan de alt tag. De alt tag wordt gebruikt om de afbeelding te beschrijven. Hierdoor laat je ook aan Google weten waar de afbeelding en de pagina over gaat. Een andere website tip is, laat je afbeeldingen comprimeren. Slechte afbeeldingen veroorzaken vaak dat de website heel traag wordt. Dus gebruik bijvoorbeeld TinyPNG of ImageResizer om de afbeeldingen te optimaliseren.

Ruim je website op – Website tips

Als je op een website terecht komt, wil je een bepaalde conversie bereiken. Of je doel is om een transactie af te sluiten of de merkbekendheid te verhogen, je wilt een bezoeker niet wegjagen. Door een hele lap tekst vol informatie op je homepage te zetten, jaag je een bezoeker recht naar de armen van een concurrent. Het doel van de bezoeker is waarschijnlijk om meer informatie te verzamelen over jouw merk of product en niet om een zelfgemaakte Wikipedia pagina op je eigen website te lezen.

Probeer dus je boodschap duidelijk over te laten komen. Denk aan de quote:

“less is more”

Vraag nu een website scan aan!

Zou jij je website verder willen laten groeien? Wij helpen jou hier graag bij. Vraag nu gratis een website scan aan!

Ergens anders hulp bij nodig?

Lukt het je niet om je website sneller te maken? Hier kunnen wij jou mee helpen. Hulp nodig om je website of webshop te laten groeien? We staan voor je klaar. Heb je nog meer website tips nodig? Vraag het aan ons. Voel je vrij om vragen aan ons te stellen. Maak nu een digitale afspraak!

Webdesigner