Wat is linkbuilding?

Deze blog is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over linkbuilding. Deze blog zal de komende vragen beantwoorden: wat is linkbuilding, wat doet linkbuilding precies, en waarom is linkbuilding zo belangrijk voor jouw website?

Er veel geschreven over linkbuilding, met veel uiteenlopende strategieën over wat de beste aanpak voor linkbuilding zou zijn. Wij hopen jou genoeg te informeren zodat jij de bomen door het bos gaat kunnen zien.

Wat is linkbuilding?

Voordat wij hier een goed antwoord op kunnen geven is het belangrijk om te begrijpen welke ondWerdelen belangrijk zijn binnen SEO. Onpage factoren zijn bijvoorbeeld enorm belangrijk voor jouw SEO aanpak, maar wat houden ‘onpage factoren’ eigenlijk in?

Jouw vindbaarheid word bepaald door jouw ‘onpage autoriteit’. Ofwel, hoe ‘belangrijk’ Google jouw website vind op een bepaald onderwerp. De ‘onpage autoriteit’ word verhoogt wanneer je veel over hetzelfde onderwerp schrijft en bepaalde termen continu hergebruikt. Het schrijven van originele content is echter niet het enige wat je kan doen om jouw website ‘belangrijker’ te maken voor Google, en zal jou lang niet naar de top tillen.

Om jouw autoriteit verder te verhogen is het belangrijk om aan linkbuilding te doen. Linkbuilding houdt in dat je links van andere websites verkrijgt, die verwijzen naar jouw website. Dit lijkt simpel, maar het ligt ingewikkelder dan het lijkt. Het is namelijk niet alleen belangrijk dat er genoeg links zijn, maar dat de kwaliteit goed is van de links. Hoe meer autoritaire websites naar jouw site verwijzen, des te meer zoekmachines gaan denken dat jouw website ‘belangrijk’ is voor het onderwerp. De autoriteit van de website gaat dus omhoog. Hierdoor kom je dus automatisch hoger in zoekmachines als Google te staan.

Natuurlijk linkprofiel

Ook is het belangrijk dat jouw website een natuurlijk linkprofiel heeft. De links moeten (lijken) alsof ze op een natuurlijke wijze naar jouw website linken. Maar wat word er gezien als onnatuurlijk? Jaren geleden deed men aan linkbuilding via speciale link-pagina’s en startpagina’s. Het gebruik hiervan word hierdoor niet meer als natuurlijk gezien, en de autoriteit van jouw website gaat hierdoor omlaag. Gemanipuleerde of geforceerde links worden afgestraft, en onnatuurlijke linkprofielen komen lager uit dan natuurlijke linkprofielen.

Conclusie

Dus, wat is linkbuilding eigenlijk? Mede door jouw linkbuilding profiel bepalen zoekmachines de autoriteit van jouw website rondom een onderwerp. Het bouwen van een linkbuilding profiel gaat met name om het verkrijgen van links van goede kwaliteit, van legitieme relaterende websites van derden. Niet alle links zijn hetzelfde. Het gaat niet om het aantal links dat jij verkrijgt, maar om de relevantie en kwaliteit van deze links, en dat deze van hoog scorende websites komen. Het is dus belangrijk om te letten op de autoriteit, relevantie, en het aantal links dat je verkrijgt. Wanneer je deze links verkrijgt kom je hoger in Google uit.

Linkbuilding mag dus absoluut niet missen in jouw online marketing aanpak. Wanneer dit element vergeten word heeft jouw website minder autoriteit, en loop je dus kostbare websitebezoekers mis. Het verkrijgen van een aantal relevante links zal dus zeker helpen om meer resultaat te behalen met jouw website.

Linkbuilding voor jouw website?

Vind je het toch nog wel een lastig onderwerp, maar wil je meer weten? Bij ditisABC kunnen wij jou hiermee helpen. Neem contact met ons op voor een afspraak!

webbureau ditisABC