Waarom linkbuilding?

Dat zoekmachines alsmaar slimmer worden had je waarschijnlijk al door. De laatste jaren zijn er grote stappen geweest om zoekmachines ‘slimmer’ te maken. Van fotoherkenning tot websitebescherming, Google beslist steeds meer wat de gebruiker wel of niet ziet. Hierdoor lijkt het moeilijker te worden om goed vindbaar te zijn, maar dit is absoluut niet het geval.

Het algoritme

Tegenwoordig ligt de preferentie voor het plaatsen van een link in een unieke blog met de juiste content over het onderwerp. Het gebeurd dan ook regelmatig dat links in een blog geplaatst worden. Linkbuilding veranderd continu. Houd hier ook rekening mee wanneer je informatie zoekt over linkbuilding. Wat een paar jaar terug over linkbuilding geschreven is, is tegenwoordig niet meer van toepassing en niet meer relevant.

Google gebruikt een zeer complex algoritme met vele factoren om te bepalen hoe hoog jouw website komt. Om het algoritme slimmer te maken wordt zelfs Machine Learning en AI gebruikt om zoekresultaten te bepalen. Veel van deze factoren staan en vallen op deze drie belangrijke onderwerpen. Als deze onderwerpen correct worden aangepakt kom je dus hoger in Google:

  • Content
  • Techniek
  • Autoriteit

Wij zijn van mening dat jouw website op nummer één moet staan. Zonder goede vindbaarheid heb je weinig aan jouw website. Zorg dus ten eerste dat jij jouw content op orde hebt, met begrijpelijke teksten en een goede teksthiërarchie. Probeer te begrijpen waarop jouw klanten zoeken. Het is namelijk belangrijk om de zoektermen zo veel mogelijk te laten terugkomen in de tekst van jouw site. Techniek is daarna het belangrijkst. Wij zien bijvoorbeeld dat snelle websites, die mobiel goed zijn geoptimaliseerd, hoger komen. Hier hameren we zelf ook altijd op in onze website SEO scan.

Linkbuildstrategie

Mist jouw website een goede linkbuildingstrategie? Dan zul je ondanks originele content en goede techniek alsnog niet hoog in de zoekmachines komen. Links zijn daarom erg belangrijk om te verkrijgen. Het is belangrijk zo snel mogelijk jouw links te checken, en jouw autoriteit vast te stellen.

Waarom moeten we linkbuilden? Ondanks dat Google continu veranderd is het belang van linkbuilding altijd gelijk gebleven. Het is belangrijk om jouw website een autoriteit op een onderwerp te maken. Dit krijg je voor elkaar door middel van links te verkrijgen van andere gerelateerde websites. Zorg ten alle tijden dat de website jouw link op een natuurlijke manier plaatst. Zo zorg je voor een gezond linkbuilding profiel die jouw website naar de top zal tillen.

Waarom is linkbuilding zo belangrijk?

Links van andere websites zeggen veel over de populariteit van jouw website. Hoe meer links naar je website, hoe meer waarde jouw website krijgt. De site waarop de backlink geplaatst wordt is ook zeer belangrijk. Deze site moet betrouwbaar zijn en moet raakvlakken hebben met de werkzaamheden van jouw organisatie. Het gaat dus om kwantiteit en kwaliteit, zorg voor een goede mix tussen beide.

De autoriteitsscore van jouw website kan je gemakkelijk nakijken via Ahrefs of Majestic. Deze score geeft aan hoe betrouwbaar de links zijn, en hoe betrouwbaar jouw website is op het gebied van linkbuilding. Om een goed linkbuildingprofiel op te bouwen is het belangrijk om een concurrentieonderzoek te doen gebaseerd op vindbaarheid en hun website. Ook wanneer jij al hoger staat dan de rest kan zo’n onderzoek geen kwaad, zo blijf je altijd een stapje voor op de rest.

Wanneer jouw links op orde zijn zal jouw website hoger scoren dan jouw concurrentie. Je zal dus beter gevonden worden, en jouw website zal meer bezocht worden.

Linkbuilding voor jouw website!

Vind je het toch nog wel een lastig onderwerp, maar wil je meer weten? Bij ditisABC kunnen wij jou hiermee helpen. Neem contact met ons op voor een afspraak!

webbureau ditisABC