Google Chrome waarschuwt binnenkort voor sites zonder SSL certificaat

chrome-slotje

Google wil het internet standaard veilig maken. Om dat te stimuleren staan er een aantal veranderingen op het programma. Websites werden laatste jaren al steeds meer gestimuleerd beveiligde verbindingen te gebruiken, dus met een SSL certificaat op de server. Dit zorgt ervoor dat de gegevens worden versleuteld, zodat deze minder makkelijk te onderscheppen zijn. Voor de internetgebruiker is dit nu nog zichtbaar door het groene ‘slotje’ voor de url van de website, met de tekst ‘veilig’ erbij.

Met ingang van september wil Google nog een stapje verder gaan. De melding ‘veilig’ verdwijnt dan geheel, omdat Google vindt dat alle websites inmiddels veilig moeten zijn.

Het groene slotje zal vervangen worden door een grijze, de melding ‘veilig’ komt te vervallen, met als uiteindelijke doel dat het slotje in zijn geheel zal verdwijnen.

Vanaf 1 juli gaat Chrome waarschuwingen geven

Let op, want websites zonder veilige verbinding, zullen al vanaf eind juli als ‘niet veilig’ worden bestempeld. Deze melding wordt in het rood weergegeven om duidelijk voor het gevaar te waarschuwen, en dan vooral op de pagina’s waar gebruikers data kunnen invoeren op de website. Denk bijvoorbeeld aan een contactformulier. Zo worden ten alle tijde bezoekers gewaarschuwd als ze op een website data invoeren via een niet beveiligde verbinding.

SSL certificaat installeren

Heb je nog geen SSL op je server? Regel dit dan direct, nog een paar dagen en al je bezoekers krijgen bij bezoek aan je website de mededeling dat de website niet veilig is. Hulp nodig? Neem contact met ons op voor meer informatie.