Website tips voor jou!

website tips

Door het Coronavirus staat heel Nederland bijna stil. Vele winkels sluiten en steeds meer werknemers werken vanuit huis. Is het nu het moment om kritisch naar je website of webshop te kijken? Wij vinden van wel! Dus vandaag verschillende website tips om je website of webshop te verbeteren!

Hier alle website tips op een rij:

 • Gebruiksvriendelijke / snelle website;
 • 404 pagina;
 • Links die nergens naar toe leiden;
 • Content planning;
 • Afbeelding optimalisatie;
 • Ruim je website op.

Zorg voor een gebruiksvriendelijke / snelle website voor alle apparaten

Het is belangrijk dat er niet wordt gedacht aan alleen een goede desktop site, maar ook aan een mobiele vriendelijkheid website. Volgens Visual.ly zegt dat 85% van de volwassen denken, dat de mobiele website beter of even goed moet zijn dan de desktop website. Ook raakt 66% van de tablet of smartphone gebruikers gefrustreerd, als de laadtijd van de website te lang duurt. Deze groep raakt ook gefrustreerd, als het design niet mobielvriendelijk / tablet vriendelijk is. 

Dus de website tips om mee te geven aan jou is, denk aan de bezoekers die een mobiel en/of een tablet gebruikt. Tevens moet je ervoor zorgen dat je website snel genoeg is. Een handige tool om te meten hoe snel je website is, is PageSpeed Insights van Google. 

404 pagina website tips

Nummer 2 van de website tips.  Een 404 pagina wordt getoond wanneer een opgevraagde URL niet (meer) bestaat. De website bezoekers kunnen op deze pagina terechtkomen, door bijvoorbeeld een tikfout of een foutieve link. Zorg ervoor dat er een 404 pagina is. Als bezoekers alleen een error melding zien, zijn de bezoekers geneigd om de website te sluiten. Dus zorg voor een ludieke 404 pagina. Hema heeft daar een uitstekend voorbeeld van. Deze is hier onderstaand te zien. Zorg er ook voor dat de bezoeker weer terug kan naar je homepage, zodat de bezoeker op je website blijft. 

website tips 404 pagina

Links die nergens naartoe leiden

Content en websites veranderen dagelijks. Het zou goed kunnen dat je al heel lang aan het bloggen bent of artikels schrijft en dat je naar andere pagina’s (blogs, artikels, nieuwsberichten) hebt gelinkt. Sommige websites / artikelen vallen helaas weg. Maar hoe kom je erachter of die pagina’s nog bestaan? Voor dit probleem kan je gebruik maken van een online tool: de Online Broken Link checker. Hier kan je gemakkelijk zien welke links nergens naartoe leiden. Bestaan alle pagina’s nog waar je naar toe hebt gelinkt, heel goed! Dit zorgt voor een betere bezoekerservaring en dat betekent natuurlijk pluspunten voor Google en voor je website.

Content planning maken

Een goede website tip is: maak een content planning! Nu alles stil ligt, is het juist een goed moment om naar je content te kijken. Content marketing heeft een goede invloed op je SEO, dit verhoogt je zichtbaarheid in Google. Als een bezoeker een langere tijd op een pagina blijft of meerdere pagina’s bezoekt, heeft dit een positieve invloed op je SEO. Zorg ervoor dat je content duidelijk is volgens het E-A-T principe.

Expertise

Laat zien dat je expert bent, in wat je schrijft. Je content moet goed aansluiten bij de zoekintentie / informatiebehoefte van de bezoekers op je website.

Authoritativeness

Google heeft maar één manier om te bepalen of website autoriteit heeft. Dit kan Google zien door je link profiel. Dus zorg voor goede kwalitatieve links naar je website / pagina.

Trustworthiness

Zaken die zullen zorgen voor een betrouwbare website zijn bijvoorbeeld: uitgebreide contact gegevens, een beveiligde website en ook een uitgebreide privacy policy.

Dus ga een content planning maken voor jouw bedrijf. Denk aan interessante inhaak momenten voor jouw bedrijf. Vergeet ook zeker niet om actueel te blijven. De grootste website tips die wij jou kunnen meegeven is, ga vooral content bedenken en ga het ook doen! Start met bloggen en ga posten op social media! Dus maak je eigen content planning ga ervoor. 

Afbeeldingen optimalisatie

Afbeeldingen worden vaak niet geoptimaliseerd op een website. Denk bijvoorbeeld aan de alt tag. De alt tag wordt gebruikt om de afbeelding te beschrijven. Hierdoor laat je ook aan Google weten waar de afbeelding en de pagina over gaat. Ook een website tip is, laat je afbeeldingen comprimeren. Slechte afbeeldingen veroorzaken vaak dat de website heel traag wordt. Dus gebruik bijvoorbeeld TinyPNG of ImageResizer om zo de afbeeldingen optimaal maken. 

Ruim je website op – Website tips

De laatste tip uit de website tips van deze blog is, zorg dat je website er opgeruimd uit ziet.

(afbeelding van pinterest gehaald) 

Er gebeurt hier heel veel. Het is druk en straalt chaos uit. Tevens is het ook niet duidelijk wat ze doen. Probeer dus je boodschap duidelijk over te laten komen. Denk aan de quote:

“less is more”

Wees kort maar krachtig wat je website inhoudt. Durf dus kritisch naar jezelf te kijken. 

Website tips

 • Maak je website tablet, desktop-, mobielvriendelijk;
 • Zorg voor een snelle website; 
 • Landingspagina maken voor een 404 pagina;
 • Kijk of er links zijn die niet naar een pagina toe leiden;
 • Maak een content planning en ga content maken;
 • Optimaliseer je afbeeldingen door middel van alt teksten en afbeeldingen comprimeren;
 • Als laatst ruim je website op.

Vraag nu een website scan aan!

Zou jij je website verder willen laten groeien? Wij helpen jou hier graag bij. Vraag nu gratis een website scan aan!

Ergens anders hulp bij nodig?

Lukt het je niet om je website sneller te krijgen? Doen we voor je. Hulp nodig om je website of webshop te laten groeien? Regelen we voor je. Heb je nog meer website tips nodig? Vraag het aan ons. Heb je andere vragen waar je tegen aan loopt? Wij staan voor je klaar. Maak nu een (digitale) afspraak hieronder.

Of bel naar 023-3020409 voor de mogelijkheden.