Magento 1 ondersteuning stopt?!

Is het tijd om over te stappen van Magento naar WooCommerce? Of eventueel naar een ander platform?

Vanaf 1 Juni 2020 biedt het platform Magento geen ondersteuning meer aan de verouderde Magento 1. Wat dit betekent, is dat de webshop van Magento 1 tegen veiligheidsproblemen gaat aanlopen. Dit komt omdat Magento geen software updates gaat aanbieden aan Magento 1. Dit is het juiste moment om goed te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Magento naar WooCommerce

WooCommerce website 

Een WooCommerce website is al jaren populair en wordt ook steeds populairder in Nederland. Volgens W3Techs gebruikt 35% van alle content management systemen WordPress en heeft 62% marktaandeel.Van deze 35%, maakt 16% gebruik van WooCommerce. Met deze cijfers is WordPress marktleider in content management systemen. 

Een WooCommerce shop is heel toegankelijk en ook nog eens gemakkelijk om op te zetten. Ze bieden een mooie basis aan en het heeft ook de mogelijkheid om verder uit te breiden.Tevens is het grootste voordeel van WordPress / WooCommerce dat ze veel beter vindbaar zijn in zoekmachines. Bij Magento moet hier meer tijd in worden gestoken om de pagina hoog in de zoekmachine te krijgen. 

Gebruiksvriendelijk systeem

WordPress is een cms, waar de plug-in WooCommerce op kan worden geïnstalleerd. Doordat WooCommerce is geïnstalleerd is je website een webshop geworden. Door deze krachtige combinatie kan alles worden gedaan. Je hebt de mogelijkheid om interessante blogs te schrijven en je kan je website omtoveren tot een webshop. Dus kort samengevat, een super gebruiksvriendelijk systeem.

De toekomst van Magento en Woocommerce

Hoe ziet de toekomst eruit van beide content management systemen?

Onzekerheid over Magneto

Magento is gestart in 2007 met het ondersteunen van webshops. Ebay heeft Magento overgenomen in 2011 waardoor een gerichte ontwikkeling ontstond. Doordat Ebay Magento heeft overgenomen, ging de ontwikkeling een stuk sneller. Tevens was dit een grote kans voor plug-in ontwikkelaars om in dit proces te helpen. Doordat er zoveel ontwikkelaars waren werden er ook meerdere functionaliteiten aan Magento toegevoegd.

Echter in 2015 trok Ebay zich terug en stond Magento er alleen voor. Hierdoor raakten de ontwikkelaars onzeker en trokken velen zich ook terug.

Voordeel van Magento

Waar Magento supreieur is tegenover WooCommerce, is dat er in een Magento webshop enorm veel (duizenden) producten in kwijt kunnen. Tevens hebben ze ontzettend veel extensies beschikbaar, waardoor je webshop van nog meer functionaliteiten kan voorzien.  

WooCommerce de nieuwe Magento?!

WooCommerce is op dit moment ontzettend in de groei. Wat zij goed doen is dat ze zich voornamelijk focussen op gemak en de gebruiksvriendelijkheid.

Waar ook WooCommerce heel sterk in is, is dat WPML (WordPress Multilingual) aanbieden. Dit is de grootste multi-language plugin van WordPress. Dit zorgt ervoor dat de shop ook in meerdere talen kan kan worden getoond. Ook het voordeel van deze plug-in is dat er een andere valuta kan worden ingesteld, hierdoor kan er geprofiteerd worden van een groter verkoopgebied.

Tevens is een WooCommerce webshop beter basis voor SEO dan een Magento webshop. Bij Magento zal er meer moeten worden gesleuteld, om beter gevonden worden in Google.

Magento naar woocommerce 

Magento 2.0 is totaal anders dan Magento 1.9. Tevens is Magento 2.0 is een compleet nieuwe webshop en dit zorgt voor een totaal nieuwe website / systeem.Voor veel webshops die Magento 1 gebruiken, is dit het beste moment om te bedenken of ze door willen gaan met Magento of liever voor een van de alternatieven zoals WooCommerce willen gaan. 

Van Magento naar WooCommerce is misschien wel de juiste keuze. Als we kijken naar de afgelopen jaren is de stijging van WordPress websites alleen maar gestegen. Dit zal voornamelijk komen omdat WordPress erg gebruiksvriendelijk is en het ook nog een toegankelijk is voor ontwikkelaars. 

Bent je in overweging om over te stappen van Magento naar WooCommerce?

Wij hebben jarenlang Magento ondersteund, maar we zijn hiermee gestopt, omdat wij meer in WordPress en WooCommerce geloven. We zijn ons dus in WordPress websites gaan specialiseren. Dus ja, wij zijn bevooroordeeld. Wij vinden WordPress het beste platform en staan te popelen om jouw webshop aan te pakken. Ook als je nu nog met een oude Magento zit, bouwen wij je website met alle plezier voor je om. 

Mocht je meer informatie willen, kan je altijd bij ons een afspraak maken!

Webdesigner